"Adından çok söz ettirecek"

"Adından çok söz ettirecek"
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da, kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, kulüp olarak ana hedeflerinin Avrupa kupalarına katılarak havasını solumak olduğunu söyledi.

Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak son yıllarda önemli değişimler gerçekleştirdiklerini, kurumsal ve sportif anlamda birçok yeniliğe imza attıklarını belirtti.

Ekonomik anlamda yapısal dönüşüm gerçekleştirdiklerini, ortaya koydukları centilmenlik anlayışıyla kulüpler arasında takdirle karşılandıklarını dile getiren Ferah, hiçbir sonucun kendilerini bu anlayıştan döndürmediğini ifade etti.

Ferah, kulüplerin doğru yönetim modelleriyle kısa sürede toparlanabileceğini, futbolun bir çeşit ticaret olduğunu dile getirerek, "Futbola ticaret olarak bakıyoruz. Ali Adnan'ın transferini yaklaşık bir milyon 850 bin avroya Udinese kulübüne gerçekleştirdik. Bizim için sürpriz bir transfer oldu ama futbol bir ticarettir. Ali Adnan'ı satarken 'Satacaktınız, neden aldınız' dediler. Önemli olan doğru zamanda, doğru miktara satışı gerçekleştirmektir. Çaykur Rizespor'da ebediyen kalacak diye bir şey yok" dedi.

En büyük tüketicilerinin büyük takım olduğunu kaydeden Ferah, "Biz futbolcuların gelişimine katkı sağlarsak bu oyuncuların elbette talibi olacaktır. Biz de doğru yerde, doğru zamanda, Çaykur Rizespor'a zarar vermeden her oyuncuyu satabiliriz. Son olarak Robin Yalçın'ı aldık. Robin de kısa sürede adından söz ettirecek bir oyuncu. Büyük takımların dikkatini çeken bir isim olacaktır" diye konuştu.

Ferah, camia olarak kurumsal kimlik yapısını daha ileri taşımak ve kulübün isminin tanınırlığı için Avrupa kupalarına katılmak istediklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çaykur Rizespor olarak ana hedefimiz Avrupa kupalarına katılarak havasını solumak. Çaykur Rizespor kurumsal yapısıyla Avrupa kupalarına katılmayı hak eden bir kulüp. Son beş yıldır UEFA lisansını hiç sorunsuz şekilde alıyoruz. Tek eksiğimiz taraftarımız. Taraftarımızın bize değer vermesini ve desteklemesini bekliyoruz. Taraftarımız olmadan UEFA'ya katılmak bizim hiçbir işimize yaramaz. UEFA hedefimiz, taraftarımız ve camianın marka değerini artırmak içindir. Rize olarak kenetlenmeli ve bütün değerleriyle birbirini destekleyen bir takım haline gelmeliyiz."

Çaykur Rizespor'un 3 bin gençle çeşitli alanlarda bir araya geldiği ve yakın temas kurduğunun altını çizen Ferah, 5 bin gencin Çaykur Rizespor formasıyla tanışması için 30 ayrı branşta çalıştıklarını söyledi.

Yeni sezon hazırlıkları
Öte yandan, yeni sezon hazırlıklarına, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde Mehmet Cengiz Tesisleri'nde devam eden yeşil-mavili futbolcular, dayanıklılık testinden geçti. Oyuncular, beşerli gruplara ayrılarak çeşitli testlere tabi tutuldu.

Karadeniz temsilcisi, yeni sezon hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.