PAF Ligi'nden adım adım zirveye...

Video yükleniyor...

1976 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Cüneyt Çakır, hakemlik kariyerine 1994'te adım attı... 18 Ekim 1996 yılında Beşiktaş ile Samsunspor arasındaki PAF Ligi maçıyla yeşil sahalara adım atan Cüneyt Çakır, Kartal Stadı'ndaki 90 dakikanın ardından adım adım zirveye tırmandı...

Üst klasman hakemi kategorisine 2001 yılında yükselen Cüneyt Çakır, Spor Toto Süper Lig'deki ilk maçına da aynı yıl Malatyaspor - Çaykur Rizespor müsabakasıyla çıktı.

2006 yılında FIFA kokartı takan Cüneyt Çakır, 2007 yılında Avrupa'nın yetenekli hakemlerinin çağırıldığı eski İsveçli hakem Karl-Erik Nilsson'un yönetimindeki Mentör Programı'na davet edilmiş ve buradaki üstün başarısından dolayı UEFA tarafından üst düzey maçlarda sahneye çıkmaya başladı.

2007 yılında Avusturya'da düzenlenen 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finallerine davet edilen Cüneyt Çakır bu turnuvada Fransa-Sırbistan ve İspanya-Portekiz arasında oynanan grup müsabakalarını yönetti.

2009 yılında 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda İngiltere-İsveç arasında oynanan maçta görev alan Çakır, 2009-2010 sezonun Fulham ile Hamburg arasındaki yarı final rövanş karşılaşmasında düdük çaldı...

Cüneyt Çakır için 2010-11 sezonunun ayrı bir önemi vardı... Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi'nde Rubin Kazan ile Barcelona arasındaki grup maçına çıkarken Türk hakemliğinin 10 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretine son veriyo, Doğan Babacan ve Ahmet Çakar'ın ardından Devler Ligi'ne çıkan 3. hakem oluyordu... Bu performanslar Çakır'ın 16 Haziran 2011'de UEFA tarafından en üst kategori olan UEFA Elit Hakem Kategorisi'ne yükseltilmesiyle taçlandırılıyordu...

Cüneyt Çakır, 2011'de Kolombiya'da düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda görev aldı... Çakır, 2011-12 sezonunda Barcelona ile Chelsea arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesinde de düdük çaldı... 16 Aralık 2012 tarihinde Brezilya'nın Corinthians ile İngiltere'nin Chelsea takımları arasında oynanan FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalini de yöneten Çakır, Türkiye'de gerçekleştirilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da görev aldı.

Cüneyt Çakır, Polonya ve Ukrayna'nın ev sahipliğinde düzenlenen Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alan 12 hakemden biri oldu... Grup maçlarında Ukrayna-İsveç, İtalya-İrlanda maçlarını, çeyrek finalde İngiltere-İtalya müsabakasının 4. hakemlik görevini yerine getirdi. Yarı finalde ise Portekiz-İspanya mücadelesinde düdük çaldı.

Cüneyt Çakır kariyerinin zirvesine ise 2014 Dünya Kupası'nda ulaştı... Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda görevlendirilen Çakır, grup aşamalarında Brezilya - Meksika ve Cezayir-Rusya maçlarını yöneten Çakır, 1974'de Dünya Kupası yöneten Doğan Babacan'ın ardından Türkiye'yi FIFA'nın en büyük organizasyonunda temsil etti... Çakır, 2014 Dünya Kupası mesaisini Hollanda - Arjantin yarı final maçıyla taçlandırdı.

Bu sezon ise 4 Şampiyonlar Ligi ve 3 Avrupa Ligi müsabakasında görev alan Çakır, 2015 finaline de layık görülerek bayrağı zirveye taşıdı... Cüneyt Çakır'ın yöneteceği Barcelona - Juventus finali Berlin Olimpiyat Stadı'nda 6 Haziran'da oynanacak.