Adanaspor - Galatasaray: 0-1 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Geçen hafta Trabzonspor'a kaybeden Galatasaray, Adanaspor engelini 1-0'la aşarak rahat bir nefes aldı Galatasaray'a galibiyeti bu sezonki yıldızı Bruma getirdi. 
 
Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Jan Olde Riekerink, ligde geçen hafta 1-0 yenildikleri Trabzonspor karşılaşmasına göre ilk 11'de 2 değişiklik yaptı. Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder'i tedbir amacıyla kadroya almayan Riekerink, Luis Cavanda'yı ise yedek soyundurdu. Adanaspor maçında bu futbolcuların yerine Yasin Öztekin ve Sabri Sarıoğlu ilk 11'de sahaya çıktı. Adanaspor'da ise hücumda Magaye'nin yerine Edgar Silva yer aldı. 

Karşılaşmaya beklendiği gibi Adanaspor defansif anlayışla çıkarken, Galatasaray da orta sahada çok pas yaparak başladı. Ancak sarı kırmızılılar, rakip savunmayı aşamadı ve pozisyon bulmakta oldukça zorlandı. Ev sahibi ise hızlı oyuncularıyla pozisyon buldu. İlk 45 dakikada yüzde 70 topa sahip olan Galatasaray, bir pozisyon bulabildi ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi. 

İkinci yarıda Galatasaray baskısını artırdı. Özellikle De Jong ve Sinan'ın oyuna girmesinden sonra tek kaleye dönen maçta 71. dakikada sarı kırmızılıların golü geldi. Kullanılan kornerde ceza sahası önünde topla buluşan Bruma nefis vurdu. Deplasmanlardaki 4. golüne imza atan Portekizli yıldız böylece müthiş formunu devam ettirdi. 

Kalan bölümde Galatasaray üstünlüğünü korumayı başardı. Bu galibiyetle puanını 20'ye yükseltti. 

ADANASPOR - GALATASARAY: 0-1

STAT: 5 Ocak
HAKEM: Hüseyin Göçek

ADANASPOR: Karacic, Viera, Ramos, Digao, Renan Diniz, Tevfik Altındağ, Renan Da Silva, Koman (Dk. 88 Emre Uğur Uruç), Bekir Yılmaz, Roni (Dk. 69 Ahmet Dereli), Edgar Da Silva (Dk. 78 Magaye)

TEKNİK DİREKTÖR: Krunoslav Jurcic

GALATASARAY: Muslera, Chedjou, Carole, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Tolga Ciğerci (Dk. 60 De Jong), Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 60 Sinan Gümüş) , Bruma, Podolski (Dk. 83 Josue), Eren Derdiyok
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

GOL: Dk. 71 Bruma (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 42 Chedjou, Dk. 55 Tolga Ciğerci, Dk. 58 Selçuk İnan, Dk. 72 Bruma (Galatasaray), Dk. 59 Renan Diniz, Dk. 65 Renan da Silva, Dk. 77 Bekir Yılmaz (Adanaspor)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Gençlerbirliği - Beşiktaş maç özeti ve sonucu

Medipol Başakşehir - Akhisar Belediyespor maçı canlı skor

Trabzonspor - Çaykur Rizespor maçı canlı skor

Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor maçı canlı skor

Kasımpaşa - Aytemiz Alanyaspor maçı canlı izle

Kayserispor - Antalyaspor maçı canlı izle