Adam Johnson'a hapis cezası!

Adam Johnson'a hapis cezası!
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland'in, reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girdiğini kabul etmesinin ardından sözleşmesini feshettiği Adam Johnson, 6 yıl hapis cezası aldı.

Bradford kentinde düzenlenen mahkemede, 15 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunmaktan suçlu bulunan 28 yaşındaki İngiliz futbolcunun 6 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Hakim Jonathan Rose, mağdurun olay nedeniyle psikolojik zarar gördüğünü ve sosyal medya aracılığıyla binlerce tehdit mesajı aldığını da ifade etti.

Adam Johnson'ın, 15 yaşındaki kızı dokunarak taciz etmek ve cinsel ilişkiye girmekten suçlu bulunduğu, hakkında devam eden reşit olmayan başka birisiyle cinsel ilişkiye girmek suçlamasından ise beraat ettiği kaydedildi.

Reşit olmayan birisiyle cinsel ilişkiye girdiğini ve bir kez de cinsel istismarda bulunduğunu ay başında yapılan celsesinde itiraf eden Johnson, 16 yaşından küçük bir kızla ilişkiye girdiğine dair yöneltilen iki suçlamayı ise reddetmişti.

İngiltere Milli Takımı'nda 12 kez forma giyen Johnson, suçlamalar sonrasında geçen yılın mart ayında gözaltına alınmış ve kefaletle serbest bırakılmıştı. Manchester City'de 2010-2012 yıllarında oynamasının ardından Sunderland'e transfer olan Johnson, bu sezon 20 maça çıkmıştı.