Ada'da aradığını buldu! İşte yeni prens...

Video yükleniyor...

Steven Gerard’ın tahtının varisi, Türk kökenli Almanya eğitimli Emre Can olarak gösteriliyor… Gareth Bale gibi bir yıldızı İspanya’ya kaptırıyor…  İngiltere’de futbol medyası, uzun süredir Lampard’ların, Gerard’ların, Giggs’lerin yerini dolduramıyor olmanın çaresizliği içerisindeydi.

Son aylarda öne çıkan bir genç adam, İngiltere’nin solan umutlarını yeniden alevlendirdi…

Harry Kane, 11 yaşında Tottenham altyapısına girdi. 2009’da profesyonel sözleşme imzaladı ve sonraki 4 yılını Leyton Orient, Millwall, Norwich City ve Leicester City’de kiralık geçirdi.

2012’de Millwall’dan kiralık dönen Harry, ABD kampında oynadığı maçlarda kendisini iyice göstermişti. Bu performans ona 18 Ağustos 2012’de Tottenham forması ile Newcastle United’a karşı oyuna sonradan girdiği ilk Premier Lig maçını getirmişti. 15 gün sonra Kane’in Norwich’e kiralandığı açıklandı. Ocak ayı transferinde hücum hattına takviye yapamayan Tottenham, devre arasında Kane’i geri çağırdı. Ancak bir kez bile forma vermeden bu kez Leicester City’e kiralandı.

Bir sezonu 3 farklı takımda tamamlayan Harry Kane bu arada bir de uzun süreli sakatlık geçirmişti..

2013’te bir kez daha sezon öncesi kampına çağrılan Harry Kane, o sezon UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Dinamo Tiflis’e karşı forma giyip Eylül ayında Cardiff’e karşı Premier Lig’de, Aston Villa ve Hull City önünde Lig Kupası’nda sahaya çıktı. Sonrasında ne Tottenham’da şans bulabildi ne de kiralık verildi.

Bir başka deyişle, bir genç futbolcunun yitip kaybolması için tüm şartlar hazırdı… Ama hikaye böyle devam etmedi.

Andreas Villas-Boas’ın ardından Tottenham’ın başına getirilen Tim Sherwood’un gelişi, Harry Kane’in futbola dönüşü oldu. Forma bulma aralıkları gittikçe azaldı, genç İngiliz oynadıkça daha da sivrilmeye başladı. 2014-2015 sezonunun geride kalan ayları boyunca, İngiltere’de Harry Kane, yalnızca bir futbolcu değil, bir umut olmaya başladı.

Manchester United’dan Arsenal’e kadar hemen tüm Premier Lig takımları için “biçilmiş kaftan” olarak gösteriliyor, İngiliz milli takımının yakın gelecekte bu genç adamın çevresinde kuruması gerektiği söyleniyor.

Tottenham tarihinin önemli yıldızlarından biri olan Clive Allen, Kane’in 16 yaşındayken altyapı hocasıydı. Diyor ki; “Kane, pek çok genç futbolcuda olmayan çok önemli bir özelliğe sahip, futbolu her şeyden çok seviyor”

Üst üste ikinci kez Premier Lig’de ayın futbolcusu seçilen 21 yaşındaki Harry Kane, aslında futbol dünyasının zorlu patika yollarından tırmanıp başarılı olmanın şifresini, eski hocasının sözlerinde açığa vuruyor; her ne olursa olsun, başınıza ne gelirse gelsin, bu oyunu ne kadar sevdiğinizi unutmayın.