"Aatif, Robin van Persie'ye 20 gol attırır"

"Aatif, Robin van Persie'ye 20 gol attırır"
Fenerbahçe'nin yeni transferi Aatif'ı Akşam Gazetesi'nden Bahri Çiftçi değerlendirdi. Çiftçi'ye göre Faslı yıldız hakkında yersiz önyargılar var. İşte Bahri Çiftçi'nin kaleminden Aatif gerçekleri:

Aatif Chahechouhe, F.Bahçe’de ne yapar? Faslı oyuncuyu herkes Sivas’tan yakından tanıyor ama 30 yaşındaki hücum oyuncusu hakkında kamuoyunda yersiz önyargılar var. Üstelik F.Bahçe’ye gelirken "Hayaller Robben, gerçekler Aatif" klişesi ile baskı altına alındı.

YANLIŞ 1: AÇIK OYUNCUSU
Hayır. Aatif, süratli bir oyuncu ama kontrataktan çok kapalı savunmaları açma konusunda daha becerili. Doğal bir çalım atma yeteneği var. Adam eksiltme konusunda Türkiye’nin en iyilerinden biri. Ceza sahası içinde Chelsea otobüsü kale önüne çeken takımlar için gerçek bir tehdit.

YANLIŞ 2: AATİF ATAMIYOR
Faslı oyuncunun bitiricilik yüzdesi düşük... Bunda Sivas'ın oyun ve kadro yapısı da etkendi. Aatif, topu orta sahada alıp, rakiplerle boğuşa boğuşa ceza sahasına gidip, son vuruş yapmak zorunda kalıyordu. Gol vuruşu yaptığında gücü tükenmek üzere oluyordu. Bir taraftan gol atmaya çalışırken, diğer taraftan da rakiplerin tekmelerinden kendini korumaya upğraşıyordu. Sivas’a karşı hakemlerin gösterdiği tutum ile F.Bahçe'ye karşı farklı olur... Sivas’ta Aatif'a verilmeyen faul ve penaltılar, Ülker Stadı'nda mutlaka çalınacaktır.

YANLIŞ 3: TOPU VERMEZLER

Volkan Şen de F.Bahçe'ye ilk geldiğinde ilk pas tercihi değildi... Bütün toplar Nani'ye gidiyordu. Volkan, zamanla değerini ispatladı, Nani bile ilk pas tercihini Şen'den yana kullanmaya başladı. Pereira da oyunu Volkan Şen'in üzerine kurmaya başladı. F.Bahçe'nin geçen sezon en önemli hücum gücü Volkan oldu. Aatif da Volkan gibi kısa sürede takım için değerini ispat edecektir. Taraftar da Aatif'a pas atılmamasına izin vermez. Robben geçen sezon 22 maçta 7 gol ve 3 asistle oynadı. Aatif ise 33 maçta 12 gol ve 3 asist yaptı. Hollandalı futbolcu son üç sezonda 300 günü sakat geçirdi. Aatif ise en son 5 Ekim 2014'te sakatlanmıştı

YANLIŞ 4: ROBBEN DEĞİL

Evet, Aatif Chahechouhe bir Arjen Robben değil ama Türkiye'nin sert futbolunda yediği onca tekmeye rağmen sakatlanmıyor, sertlik karşısında yılmıyor... Üstelik Vitor Pereira, Aatif'a pas vermeyi öğretebilirse, Robin van Persie'ye en az 20 gol attırır.
Kaynak: Akşam