9 yabancıdan 5'i kulüp bulamadı!

9 yabancıdan 5'i kulüp bulamadı!
TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un yollarını ayırdığı 9 yabancı futbolcudan 5'i kulüp bulamadı.

Süper Lig'den TFF 1. Lig'e düştükten sonra gelirlerindeki kayıpları dikkate alarak kadroda küçülmeye giden ve buna göre kadro planlaması yapan kırmızı-beyazlı ekip, çok sayıda yerli ve yabancı oyuncuyla yollarını ayırdı.

Sivas ekibinden ayrılan yabancı futbolcuların önemli bir bölümünün transfer döneminde kulüp bulamaması ise dikkati çekti.

Kırmızı-beyazlı ekibin yollarını ayırdığı yabancı futbolculardan Brezilyalı sağ bek Cicinho, Uruguaylı forvet David Texeira, Fas asıllı Fransız orta saha Mehdi Taouil, Pakistan asıllı Norveçli orta saha oyuncusu Etzaz Hussain ve Burkina Fasolu ön libero Djakaridja Kone herhangi bir kulüple anlaşma sağlayamadı.

Sivasspor'un yeni sezonda kadroda düşünmediği yabancı oyunculardan Aatif Chahechouhe Fenerbahçe, Cristan Tanase Kardemir Karabükspor, Jerenimo Barrales Arjantin 1. lig ekiplerinden Club Atletico Huracan, kaleci Ernestas Setkus ise Hollanda 1. Lig ekiplerinden ADO Den Haag ile anlaştı.

Geçen sezon kadrosunda bulunan yabancı oyunculardan Joan Oumari ve John Boye ile yoluna devam eden kırmızı-beyazlılar, transfer döneminde ise Leandrinho'yu da kadrosuna kattı.