"6 net pozisyonumuz var"

"6 net pozisyonumuz var"
Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia, bu akşam oynadıkları Barcelona maçında taktiksel açıdan mükemmele yakın olduklarını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’ndaki ilk hafta maçında Barcelona ile 1-1 berabere kalan Roma’nın Fransız teknik direktörü maçın ardından basın toplantısı düzenledi.

Barcelona karşısında alınan skoru düşleyip düşlemediği sorulan Garcia, “Kazanmak istiyordum ama bugün taktik açıdan mükemmele yakındık. Oyuncularım iyi alan kapattılar. Top bizdeyken daha iyi olabilirdik” dedi.

Fransız teknik adam, “Bu çok iyi bir skor değil ama bizim üst tura çıkmamızı sağlayabilecek bir skor” ifadesini kullandı.

Ligde İtalya şampiyonu Juventus’a karşı oyunu domine ettiklerini, bugün de Avrupa Şampiyonu Barcelona karşısında iyi oynadıklarını dile getiren Garcia, iyi şanslar yakaladıklarını ve bu takımlar karşısında çok acı çekmediklerini, dolayısıyla böylesine önemli bir sezona hazır olduklarını dile getirdi.

Luis Enrique
Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ise Roma deplasmanından 1 puanla dönmeleri hakkında, “Oyunun kontrolü yüzde 75 bizdeydi. Önemli pozisyonlar yarattık. Biz her şeyi denedik ama Roma çok güçlü, iyi savunma yaptılar” ifadesini kullandı.

Enrique, Roma’nın daha atak bir oyun oynamasını beklediğini ancak tam tersinin olduğunu dile getirdi.

Genç İspanyol çalıştırıcı, “Bu geceye dair beni tek bir şey memnun etmedi o da skor. Onun dışındaki her şey tatmin etti. Hatırladığım 6 net pozisyonumuz var” diye konuştu.

Luis Enrique, Roma’nın Florenzi ile bulduğu golü ise “olağanüstü” olarak niteledi.