"6-0 önemli değil"

"6-0 önemli değil"
Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turunda Serhat Ardahanspor'u 6-0 yenerek üst tura yükselen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, kendileri için skorun önemli olmadığını, oynayan ve oynamayan oyuncuları birlikte gördükleri bir tabloya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, gruplara katılarak Trabzonspor'un iki kulvarda da oynamasını sağlayacak sonuç doğrultusunda ilk maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Bugün bizim için skor önemli değildi. Oynayan ve oynamayan oyuncuları birlikte gördüğümüz bir tabloya ihtiyaç vardı." dedi.

Zaman zaman bunu iyi bir şekilde uyguladıklarını ifade eden Yanal, "Takımın bütünlüğü açısından bir araya gelecek oyuncuların ortaya koyacağı performans önemliydi. Önümüzde zorlu bir süreç var. Takımın kazanacağı veya kazanımlar elde edeceği bir dönemi yaşatmak için yoğun bir konsantreye ihtiyaç var. Yarından itibaren o süreç başlıyor." diye konuştu.

Serhat Ardahanspor cephesi
Serhat Ardahanspor Teknik Direktörü Mustafa Meteertem ise hedeflerinin Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk olduğunu dile getirdi.

Kupada Trabzonspor'la eşleştikleri için onur duyduklarını kaydeden teknik adam, "Kupada Hopaspor ve Bayburtspor'un ardından üçüncü maçımızı Trabzonspor ile oynadık. Trabzonspor gibi marka bir takımla eşleşmemiz bizleri onurlandırdı. Haddimizi bilerek bu maça çıktık. Ligimiz bu hafta başlıyor. Bizim için Trabzonspor ile oynamak iyi oldu. Trabzonspor takımını tebrik ediyorum. 8 defans oyuncusuyla da oynayabilirdik. Forvet oyuncusu oynattığımız halde Trabzonspor'un gücü sizi defansa gömüyor. Trabzonspor takımının maçı ciddiye alıp tam kadro çıkması da ayrı bir mentalite. Bütün takımların bunu yapması gerekiyor. Aksi halde Ziraat Türkiye Kupası'nın kalitesi aşağı düşüyor. Trabzonspor'un ideal bir kadroyla oynaması bizim için de onlar içinde iyi olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.