5 maçta tek yenilgi! Kartal ümit verdi

Video yükleniyor...

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'da yaptığı kamp çalışmalarını bu sabah gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Avusturya'ya 20 Temmuz'da gelen ve 15 gün kamp yapan siyah-beyazlı takım, bir yandan antrenman gerçekleştirip bir yandan da oynadığı maçlarla sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştı.

Bad Waltersdorf bölgesinde kamp çalışmalarına başlayan "Kara Kartallar", saha şartları nedeniyle hazırlıklarına Stegersbach bölgesinde devam etti.

Tempo hiç düşmedi


Beşiktaş, Avusturya kampında temposunu hiçbir şekilde düşürmedi.

Teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularına yoğun bir program uyguladı. Siyah-beyazlı ekip, sadece Avusturya'ya geldiği ve ayrıldığı gün tek idman yaparken, diğer günleri çift antrenmanla tamamladı. Beşiktaş, hazırlık maçları oynadığı günlerde dahi sabah antrenmanlarıyla sezon hazırlıklarına devam etti.

Kamp döneminde 21 antrenman yapan siyah-beyazlılar, sadece 1 gün izin yapabildi.

5 hazırlık maçında tek yenilgi aldı
Siyah-beyazlılar, Avusturya'da 5 hazırlık maçı yaptı.

Bunlardan sadece birini yitiren "Kara Kartallar", son 2 maçı galibiyetle tamamladı.

İlk hazırlık maçında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'a 2-0 yenilen Beşiktaş, daha sonraki maçlarda formunu yükseltti. Üst üste Fransız rakipleriyle oynayan Beşiktaş, Lille ile 0-0 berabere kalırken, Nice maçında da sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, son 2 maçında ise Slovenya ekibi NK Zavrc'i 5-0 ve Hırvatistan temsilcisi NK Zadar'ı da 3-0 mağlup etti. Hazırlık maçlarında 4 gol yiyen "Kara Kartallar", rakip fileleri 10 kez havalandırdı.

Yıldızlar kampa yetişti
Transfer döneminde uzun bir süre sessiz kalan Beşiktaş'ta, yıldız oyuncular kampa yetişti.

İlk aşamada eski futbolcusu Ricardo Quaresma'yı kadrosuna katan siyah-beyazlı kulüp, peş peşe yaptığı transferlerle taraftarlarını sevindirdi. Brezilya savunma oyuncusu Luiz Rhodolfo'nun ardından Alman golcü Mario Gomez, takımla çalışmalara başladı.

Quaresma ve Rhodolfo, son iki hazırlık maçında forma giyerken, Gomez ise takımının son 3 günündeki idmanlarda yer aldı.

Ersan ile Rhodolfo ön plana çıktı
Teknik direktör Güneş, Rhodolfo'nun takıma katılmasıyla savunmanın göbeğini ağırlıklı olarak Ersan Gülüm ve bu oyuncudan oluşturdu.

Pedro Franco ve Alexander Milosevic, hazırlık maçlarında ve antrenmanlarda geri planda kalırken, Ersan Gülüm hırslı görüntüsüyle dikkati çekti.

Takıma yeni dahil olan Rhodolfo ise hava toplarındaki hakimiyetinin yanı sıra savunmadan çıkardığı uzun paslarla beğeni toplandı.

Sosa, sakatlık yaşadı

Avusturya kampının en şansız ismi Jose Sosa oldu.

Sakatlığı nedeniyle kampın son günlerinde takımdan ayrı kalan ve hazırlık maçında forma giymeyen Arjantinli oyuncu, antrenmanlarla takımın temposunu yakalamaya çalıştı.

Solda Tosic
Teknik direktör Güneş, savunmanın solunda daha çok Dusko Tosic'i kullandı.

Ramon Motta'yı bu bölgede fazla tercih etmeyen tecrübeli teknik adam, Tosic'in yanı sıra İsmail Köybaşı'yı sol bekte denedi.

Ramon Motta ise geçen iki sezona göre daha farklı görevler aldı. Orta sahanın solunda zaman zaman görev alan Brezilyalı futbolcu, bazı maçlarda forvet arkasında da forma giydi.

Gençlerden Eslem Öztürk dikkati çekti
Şenol Güneş, genç oyunculara da hazırlık maçlarında sık sık şans verdi. Gençlerden Eslem Öztürk, ön plana çıktı.

Hazırlık maçlarının tamamında forma giyen siyah-beyazlı oyuncunun yanı sıra Muhammed Enes Durmuş ve Hamza Küçükköylü de şans bulan isimler arasında yer aldı.

Ön liberoda sıkıntı
Tecrübeli teknik adam, en büyük sıkıntıyı ise Tolgay Arslan ve Veli Kavlak'ın sakatlığında ön liberoda yaşadı.

Burada oyuncu bakımından sayısal bir sıkıntı yaşadıklarını sık sık dile getiren Güneş, sezon başında Atiba Hutchinson'ın yanında oynayacak oyuncu arayışına girdi. Oğuzhan Özyakup'a burada görev veren siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, sağ bekte görev yapan Serdar Kurtuluş'u da hazırlık maçlarında bu bölgede denedi.