''40 bin çılgın Türk!..''

''40 bin çılgın Türk!..''
             FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında Antalya'da oynanan özel maçta İsveç'i 2-1 yenmesi, İsveç basınında geniş yer buldu.

İsveç'in önde gelen gazetesi Aftonbladet, La Liga ekiplerinden Celta Vigo'da forma giyen İsveçli forvet oyuncusu John Guidetti'nin maçın ardından "İnanılmaz zor bir deplasmandı. Mükemmel bir atmosfer vardı. 40 bin çılgın Türkün destek verdiği Türkiye'yi yenmek zordu." ifadelerine yer verdi.

Expressen gazetesi, "İsveç hazırlık maçında Türkiye'ye kaybetti" başlığıyla verdiği haberi manşete taşıdı. Haberde "EURO 2016 hazırlıkları kapsamında Antalya Arena'da oynanan mücadelede Türkiye'nin gollerini 32 ve 81. dakikada Cenk Tosun kaydetti. İsveç'in golü ise 74. dakikada Granqvist'ten geldi." ifadeleri kullanıldı. 

Dagens Nyheter gazetesi, "Türkiye'ye kaybettik" başlığıyla servis ettiği haberinde, İsveç Teknik Direktörü Erik Hamren'in "Maçta çok iyi işler yaptık. En büyük eksiğimiz ise çok çabuk top kaybetmemiz. Bir çok şeyi görmemiz açısından Türkiye maçı çok iyi bir hazırlık oldu." değerlendirmesine yer verdi.