4. hakemlerin belalısı Guardiola!

Video yükleniyor...

Çok dile getirilen bir klişe olsa da, gerçeğin ta kendisidir; lig uzun bir maratondur. Bu maraton sırasında çekişmeli mücadeleler ve enfes goller kadar ilginç ve hatta bazen komik anlara da tanıklık ederiz.

Alman futbolunun en üst basamağı, Bundesliga, renkli görüntüler konusunda oldukça verimli geçiyor.

Talihsizlikler..

Muziplikler..

Bundesliga, çetin mücadeleleri kadar renkli kareleri ile de adından fazlasıyla söz ettiriyor.

Lider Bayern Münih’in teknik direktörü Pep Guardiola da, bir yanda karizması, diğer yanda tutkulu saha kenarı performansı ile Bundesliga’nın en renkli karakterlerinden biri… Son haftalarda 4. hakemlerle girdiği diyaloglar ise kolay unutulmayacak listesine şimdiden girdi bile.

26 Ekim 2014’te Bayern Münih Mönchengladbach karşısında ter dökerken,  4. hakem Bibiana Steinhaus da maç boyunca Pep Guardiola’nın itirazları ile uğraşmak zorunda kalmıştı. Maç 0-0 berabere sonuçlanmıştı.

Pep Guardiola, 4. hakemlerle olan yoğun diyaloğuna Schalke maçında da devam etti. Lewandowski’nin iptal edilen golü sonrası ikili arasındaki tartışma biraz hareretlenmiş olsa da, birkaç dakika sonra Guardiola sıradışı bir gol sevincine imza atmak üzereydi. Pep, Arjen Robben’in ayağından gelen golün sevincini, az önce tartıştığı 4. hakeme sarılarak gösterdi.

Bundesliga’da 4. hakemler Pep Guardiola’nın sevinç ve isyan çemberinden çıkmakta zorlanıyorlar gibi görünüyor, siz ne dersiniz?