"3. tur sürpriz olmaz"

"3. tur sürpriz olmaz"
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ikinci tura yükselen Marsel İlhan, Polonyalı rakibi Jerzy Janowicz'in servislerini çok iyi karşıladığını ve bunun da galibiyeti getirdiğini söyledi.

Wimbledon Tenis Kulübü kortlarında bugün ilk maçına çıkan ve Polonyalı rakibi Janowicz'i 3-1 yenerek adını ikinci tura yazdıran 28 yaşındaki milli tenisçi, maçın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Wimbledon'da iki yıl önce yarı finale çıkma başarısını gösteren Janowicz karşısında zor bir maç beklediğini belirten İlhan, "Yaklaşık 4 hafta çim kortta iyi oynamadığım bir dönem geçirdim. Maça iyi başladım, ilk seti tie-break'le kazanınca büyük avantaj yakaladım. Rakibimi 3-0 da yenebilirdim, skorun 2-1'e gelmesi aslında çok tehlikeliydi ama dördüncü sette iyi oynadım" diye konuştu.

Londra'da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ve rakibini iyi incelediğini dile getiren milli raket, "Kendime güvenerek korta çıktım. Servislerini çok iyi karşıladım. Servis kırma şanslarını iyi değerlendirdim. Bu da galibiyeti getirdi" ifadelerini kullandı.

Maçın yarına kalmamasından dolayı mutlu olduğunu aktaran İlhan, ikinci tur maçına daha iyi hazırlanmak için yeterli zamanının olacağını söyledi.

İkinci turda çarşamba günü 14 numaralı seribaşı Kevin Anderson ile yapacağı mücadeleyi de değerlendiren milli tenisçi, şunları kaydetti:

"Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Bu maçta yaptığım gibi çıkıp oynayıp inşallah onu da kazanmak istiyorum. Wimbledon hem benim hem Türkiye için çok prestijli bir turnuva. Ben ritme girdim, maç için hazırım. Anderson da uzun boylu ve iyi servis atıyor. O maçta da servisleri güzel karşılarsam üçüncü tur sürpriz olmaz." 

Kendisini destekleyenlere çok teşekkür eden Marsel İlhan, "O kadar destek beklemiyordum. Beni gururlandırdılar. Tribündeki seyirciler çok güzel destek verdi. Türk bayrağı açtık, çok mutlu oldum" dedi.

28 yaşındaki tenisçi, kariyerinde Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Anderson ile bir kez karşılaştı. 2009 yılında yine Londra'da düzenlenen bir turnuvada oynanan maçı Anderson, 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazanmıştı.