3. tur kuraları çekiliyor

3. tur kuraları çekiliyor
Türkiye Kupası 3. tur kura çekimi, yarın İstanbul'da yapılacak.

Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin temsilcileri katılacak.

TFF'den yapılan açıklamada, kupada 3. tur kura çekimine, 2. turu geçen Adanaspor, Bugsaşspor, Eyüpspor, Gaziosmanpaşaspor, Ünyespor, Şanlıurfaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konya Şekerspor, Boluspor ve İstanbul Güngörenspor ile birlikte, 2010-2011 sezonu sonunda Spor Toto Süper Lig'de ilk 15 sırayı alan takımlar ve aynı sezon Bank Asya 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen 3 takım katılacağı bildirildi.

32 takımın iştirak edeceği bu turda, 2. eleme turundan gelen 14 takımın, Spor Toto Süper Lig'de ilk 14 sırayı alan takımlar ile eşleşeceği, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 15. sırada tamamlayan takım ile aynı sezon Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen 3 takımın da birbiriyle eşleşeceği kaydedildi. Maçların, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacağı, turu geçen 16 takımın bir üst kademeye yükseleceği ifade edildi.

Bu arada, kura çekimi öncesi Türkiye Kupası'nın isim sponsorluğu ve televizyon yayını hakkında imza töreni yapılacağı, törene TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın katılacağı bildirildi.