3 puandan fazlası!


A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda çok kritik bir virajı Amsterdam'da Hollanda karşısında dönmeye çalışacak. 
 
Milliler, grubundaki ilk maçta deplasmanda İzlanda'ya 3-0 mağlup olmuştu. 2. maçta Çek Cumhuriyeti ile oynayan Ay - Yıldızlı takım şanssızlığını bu maçta da kıramamış ve rakibine 2-1 yenilmişti. Türkiye gruptaki ilk puanını Çek Cumhuriyeti maçından üç gün sonra deplasmanda oynanan Letonya karşısında 1-1'lik skor ile aldı. A Milli Takım'ın üç puana kavuşması Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldiği Kazakistan maçıyla oldu. Rakibini 3-1 yenen Türkiye böylece puanını dörde yükseltip, gruptaki yerini dördüncü sıraya çıkardı. 
 
Ay - Yıldızlılar, A Grubu'naki 5 maç sonunda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 4 puan toplayabildi. Millilerimiz, grubunda Hollanda'nın 2 puan altında 4. sırada yer alıyor. 
 
Hollanda da aynı millilerimiz gibi elemeleri kötü bir başlangıç yaptı. İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olan Hollanda, Kazakistan ve Letonya'yı yenerek puanını altı yaparak grupta üçüncü sırayı aldı. 

Hollanda ile Türkiye arasında geçmişte 10 maç oynanırken, bunların altısı resmi, dördü hazırlık karşılaşmalarıydı. Geride kalan 10 maçta Türkiye'nin iki galibiyeti bulunuyor. Diğer maçlarda ise üç defa eşitlik bozulmazken, 5 maçta gülen taraf Hollanda oldu.
 
Zorlu Hollanda maçında Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych düdük çalacak. 
 
Millilerimiz, Pazar günü İstanbul'da bir araya gelerek Pazartesi Almanya'ya gitti ve kamp çalışmalarına başladı. Dün Almanya'daki kampını noktalayan Ay - Yıldızlılar, Hollanda'da maçın hazırlıklarını sürdürdü. Milli takımda Hollanda karşısında Arda Turan kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. 
 
Hollanda Milli Takımı'nda ise Van Persie ve Arjen Robben, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Euro 2016