"3 maçı alırsak şampiyon oluruz"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'de 3. sezonunu geçiren Alper Potuk, Süper Lig'de kalan maçlarını kazandıklarında şampiyon olacaklarına inandıklarını söyledi.

Alper, Fenerbahçe dergisindeki röportajında bu sezon öncekilerden daha iyi bir sezon geçirdiğini belirttti ve "Bunu da çok çalışmaya bağlayabiliriz. Hocamız sezon başında geldiğinde benden özellikle sol ayağımı geliştirmemi istedi. Sol ayağımla çok sık orta ve şut çalıştım. Şimdi kendisi de sol ayağımın ne kadar geliştiğini söylüyor. Sahada benden beklenilenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Bazen bir pozisyonda istediğim gibi yol alamadığım zaman üzülüyorum ama çabuk toparlandığımı düşünüyorum" dedi.

Takımın oyun sisteminin elde ettikleri sonuçlarda büyük etkisi olduğunu ifade eden Alper, "Bu sistemin verimliliğini zaten girdiğimiz pozisyonlar, skorlar ve aldığımız galibiyetler gösteriyor. Herkesin de takdir edeceği gibi iyi bir sistem oldu. Sistemin iyi de oturduğunu düşünüyorum" değerlendirmesi yaptı.

Avrupa Ligi'nde hedefin çok yüksek olduğunu ve elenmenin konsantrasyon eksikliğine yol açtığına değinen Alper, "Puan kayıpları, Braga maçından sonra çok üzülmemizle alakalı.Böyle kötü bir nedenle elendiğimiz için takım olarak da çok üzgündük. Bir konsantrasyon eksikliği yaşadık. Kalan maçlarımızı kazandığımızda şampiyon olacağız. Bütün takım, teknik direktörümüzden Başkanımıza kadar herkes inanıyor, herkes şampiyonluk için kenetlendi" ifadesi kullandı.

Ziraat Türkiye Kupasında da şampiyonluk yolunda ilerlediklerine değinen Alper, "Çok büyük bir avantajla döndük Konya'dan. Seyircimizin önünde turu geçeceğimize inanıyorum. Galatasaray da avantajlı döndü Rize'den. Olası Fenerbahçe-Galatasaray finalinin çok zevkli bir maç olacağını düşünüyorum. İnşallah Türkiye Kupası'nı iyi bir oyun ve iyi bir skorla almak istiyoruz" değerlendirmesi yaptı.

Fenerbahçe ile 2 senelik daha sözleşmesi olduğuna dikkat çeken Alper, "Başkanımız ve yönetim devam etmemi isterse, sözleşmem bittiğinde gönül rahatlığıyla imzalarım. Tabii ki bir Fenerbahçe efsanesi olmak isterim ama bunun için daha erken. İlerleyen zamanlarda Allah nasip ederse efsaneler arasına adımı yazdırmak istiyorum. Bu ailenin içinde olduğum için kendimi çok özel ve değerli hissediyorum." diyerek gelecekle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Alper, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki şansıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: Zor bir gruba düştük. İlk maçımız Hırvatistan'la. O maça moralli başlarsak, yani mağlubiyet almadan galibiyet veya en kötü beraberlikle başlarsak gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Finaller görmek istiyoruz. Çeyrek final, yarı final, final...