Süper Lig takımları saldırıyı kınadı!

Süper Lig takımları saldırıyı kınadı!
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer Süper Lig kulüpleri, Ankara'da yaşanan patlama nedeniyle teröre tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan mesajda yaşanan terör olayının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirterek şunlar kaydedildi:

"Yaşanan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bu vesileyle, insanlığın en kutsal ve birincil hakkı olan yaşama hakkına kast eden terör saldırılarının tümünü lanetliyor, ülkemizde tesis edilmesi en önemli ihtiyaç olan barış ve kardeşliğe yönelik şiddetin hiçbir sebeple makul görülemeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz."

Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde "Terörü lanetliyoruz" başlığıyla yer alan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da bugün yapılması planlanan 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü öncesinde gerçekleşen terör saldırısı millet olarak bir kez daha yüreğimizi yaktı. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, acılı ailelere başsağlığı diliyoruz. Temennimiz ülkemizin bir an önce barış ve huzur ortamına kavuşmasıdır. Bu topraklarda kaybedilen her can bizim canımızdır."

Beşiktaş Kulübü'nün ise yayımladığı mesajda terör lanetlenerek, şöyle denildi:

"Barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde, ülkemizde yaşanan terör saldırılarını şiddetle ve nefretle lanetliyoruz. 'Emek, Barış, Demokrasi' hedefiyle düzenlenen mitingde yaşanan terör saldırısını nefretle lanetlediğimizi, ülkemizin kıymetli evlatlarının yaşamını yitirmesi ve yaralanmasından Beşiktaş camiası olarak büyük üzüntü duyduğumuzu belirtiriz. Ülkemizin birliktelik ve dayanışma sergileyerek teröre en güzel yanıtı vereceğini belirtir, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifalar temenni ederiz. Yüce milletimizin başı sağ olsun."

Trabzonspor Kulübü'nün "Terörü lanetliyoruz" başlığıyla internet sitesinde yayımlanan mesajında, şunlar kaydedildi:

"Ankara Tren Garı'nda meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşımızın da yaralandığı haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu hain saldırıyı Trabzonspor camiası olarak lanetliyoruz. Yüce milletimizin başı sağolsun."

Gençlerbirliği Kulübü, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, terör saldırılarını lanetlenirken, şu ifadelere yer verdi:

"Ankara'da bugün yapılması planlanan Barış Mitingi öncesinde patlayan bomba sonucu bir çok vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve birçok vatandaşımızın da hastanelere yaralı olarak taşındığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı; hastanelerde tedavileri devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Ayrıca bu saldırı nezdinde tüm terör saldırılarını lanetliyoruz."

Çaykur Rizespor Kulübü, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadığı mesajında ise şöyle denildi:

"Dünyada barışa ve huzura özlemin arttığı bu günlerde, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarını nefretle kınıyoruz. Barış Mitingi öncesinde Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesi ve yaralanması acımızı kat ve kat arttırmıştır. Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun."

Öte yandan Kasımpaşa Kulübü de resmi internet sitesinde yayımladığı mesajla camia olarak yaşanan terör saldırısından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, vefat eden vatandaşlara başsağlığı diledi.