27 yaşında profesyonel futbola başlanır mı?

Video yükleniyor...

Portsmouth’tan ayrıldığı yıl liseyi bitiren Matt Smith, Avustralya’ya amcasının yanına gitti ve şirketinde çalışmaya başladı. Ancak içindeki futbol tutkusu sönmüyordu. Amatör ligde futbol oynamaya başladı ve hala aynı hayalin peşindeydi, profesyonel futbolcu olmak…

Avustralya A-League takımlarından Queensland Fury’nin teknik direktörü Ian Ferguson’un dikkatini çekti. Görüşmeler olumlu geçti. Ancak bir sorun vardı; Matt henüz Avustralya vatandaşlığı hakkını kazanmamıştı ve Fury’nin yabancı oyuncu kontenjanı doluydu. İmzayı atamadan masadan kalkmak zorunda kaldı.

Matt Smith’in takıma katılmasından kısa bir süre sonra, sponsor desteğini kaybeden Queensland Fury’nin iflası açıklandı ve takım ligden ihraç edildi. Bu her şeyin sonu muydu?

Matt Smith, 2010 yılında 27 yaşında ilk profesyonel maçına çıktı. 2011’de Brisbane Roar’a imza attı ve aynı yıl kaptanlık pazubandını koluna taktı. Matt, 4 yılda, 3’ü Avustralya şampiyonluğu olmak üzere 5 kupa kaldırdı. Asla vazgeçmemiş olması, kısa da olsa başarılarla dolu bir futbol kariyeri ile taçlanmıştı.