26 yıllık hasret bitecek mi?

26 yıllık hasret bitecek mi?
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında yarın Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, 8 sezon sonra bu kulvarda final biletini almaya çalışacak.

Futbol tarihi boyunca Türkiye Kupası'nda üç kez final oynayan Es-Es'ler, bu başarıyı bir kez daha gerçekleştirmek istiyor. Eskişehirspor, ilk finalini 1969-1970 sezonunda Göztepe ile oynadı. Sahasındaki ilk maçta Göztepe'den Nevzat Güzelırmak'ın attığı golle 1-0 geriye düşen siyah-kırmızılılar, Ender Konca ve Ayhan Aşut'ın attığı gollerle durumu 2-1'e getirip maçı böyle tamamladı.

Rövanş maçında Göztepe'den Fevzi Zemzem (2) ve John Nielsen'in attığı gollere, Mustafa Yuvalar ile karşılık veren Eskişehirspor, kupayı İzmir ekibine kaptırdı.

İlk ve tek kupa 1970-1971 sezonunda
Eskişehirspor, bir sonraki sezon tekrar final maçı oynamaya hak kazandı. Finalin ilk maçında deplasmanda Bursaspor'a 1-0 mağlup olan "kırmızı şimşekler", rövanş maçında Halil Güngördü'nün attığı iki golle rakibini 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Kupanın 5'inci sahibi olma unvanını kazanan Eskişehirspor, 16 sezon kupada final göremedi.

Uzun aradan sonra 1986-1987 sezonunda finale yükselen Eskişehirspor, Gençlerbirliği ile karşılaştı. Başkent ekibinin deplasmanda Avni Okumuş, Özcan Duman, Halil İbrahim Eren ve Harun Erol'un (2) ayağından buluduğu 5 gole ceva vermeyen Es-Es'ler, sahadan 50- mağlup ayrıldı. Kırmızı şimşeklerin, rövanş maçında Fuat Kavaç ve Erdoğan Koç'ın attığı gollere Özcan Duman ile karşılık veren Gençlerbirliği 2-1 yenilmesine rağmen kupayı müzesine götürdü.

Eskişehirspor, 26 sezon aradan sonra Türkiye Kupası'nda tekrar final oynamak için yarın Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak. Sahasındaki ilk maçta rakibine 1-0 mağlup olan Es-Es'ler, tur atlamak için en az 2 farkla galip gelmek zorunda.