14 haftada tarihe geçti!

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, Spor Toto Süper Lig'de şu ana kadar attığı 9 golle, 12. maçlar itibarıyla siyah-beyazlı ekibin son 14 sezondaki en golcü oyuncusu oldu.

Yeni sezon öncesi İtalya Birinci Futbol Ligi takımı Fiorentina'dan kiralanan Gomez, Beşiktaş'ın sahasında Medicana Sivasspor'u 2-0 mağlup ettiği maçta takımının ilk golünü kaydederek ligdeki gol sayısını 9'a yükseltti.

Siyah-beyazlı ekibin ligde yaptığı 12 karşılaşmada da forma giyen Alman futbolcu, şu ana kadar gösterdiği performansla önemli bir unvanı eline geçirdi. Gomez, Beşiktaş'ın son 14 sezonda 12. maçlar itibarıyla en çok gol atan ismi haline geldi.

Beşiktaş'ta, 2000'li yıllarda 30 yaşındaki oyuncuyu geçen tek isim, eski futbolcu İlhan Mansız oldu. İlhan Mansız, 2001-2002 sezonunda forma giydiği ilk 12 lig maçında 11 gol kaydetmişti.

Gomez'in gol attığı 6 maçın 5'ini kazandı
Beşiktaş, Mario Gomez'in ligde gol attığı 6 karşılaşmanın 5'ini kazandı.

Alman futbolcunun rakip fileleri havalandırdığı 6 maçta 5 galibiyet alan siyah-beyazlı ekip, sadece bir kez sahadan beraberlikle ayrıldı, 16 puan topladı.

Gomez'in gol attığı maçlarda Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Medicana Sivasspor'u 2-0, Fenerbahçe'yi 3-2, Eskişehirspor'u 2-1, Antalyaspor'u da 5-1 yendi, Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı.

Geçen sezonki gol sayısını yakaladı
Beşiktaş'ta, resmi maçlardaki gol sayısını 10'a yükselten Mario Gomez, Fiorentina formasıyla geçen sezonun tamamında attığı gol sayısını şimdiden yakaladı.

Fiorentina'da geçen sezon ligdeki 20 ve İtalya Kupası'ndaki 4 karşılaşmada toplam 8, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 8 mücadelede ise 2 kez rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlı futbolcu, sezonu 10 golle tamamlamıştı.

Gomez, Beşiktaş'ta gösterdiği performansla kasım ayı başında Almanya Milli Takımı'na yeniden davet edilmişti.