12 Dev Adam sonunu getiremedi

12 Dev Adam sonunu getiremedi
A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında katıldığı Süper Kupa turnuvasındaki üçüncü maçında ev sahibi Almanya'ya 68-66 yenildi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, Semih Erden, Ersan İlyasova ve Dixon'un basketleriyle ilk 3 dakikaya 8-6 üstün girdi. Semih Erden, Dixon ve Furkan Korkmaz ile üst üste bulduğu basketleriyle farkı açmaya başlayan ay-yıldızlı ekip, ilk periyodu 29-10 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte de etkili mücadelesini sürdüren Türkiye, Melih Mahmutoğlu ve Dixon'un basketleriyle 15. dakikada farkı 24 sayıya (16-40) çıkardı. Daha sonraki dakikalarda Almanya, Schaffartzik'in isabetli atışlarıyla sayı farkını eritmeye çalışırken, milliler soyunma odasına da 47-33 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk bölümünde iki takım da skor bulmakta zorlandı. Ev sahibi ekip daha sonra Benzig, Zipser ve Pleiss ile skora denge getirmeye çalışırken, ay-yıldızlılar son çeyreğe de 53-50 önde girdi.

Almanya son periyodun başında Pleiss'in elinden bulduğu sayılarla farkı 1 sayıya (52-53) indirirken, Türkiye, Ersan İlyasova ve Semih Erden'in basketleriyle karşılık vererek ve 34. dakikada üstünlüğünü (59-52) sürdürdü. Seyircisinin desteğini de alarak Schaffartzik, King ve Giffey'in basketleriyle iyi bir geri dönüş yapan Almanya, karşılaşmadan 68-66 galip ayrıldı.

A Milli Takım bu sonuçla turnuvada oynadığı üçüncü maçını da kaybederek organizasyonu son sırada tamamladı. Almanya ise oynadığı 3 maçı da kazanarak Süper Kupa'nın sahibi oldu. Turnuva ikinciliği için Letonya ile Polonya karşı karşıya gelecek.

A Milli Basketbol Takımı, Almanya'daki Süper Kupa turnuvasının ardından Yunanistan'a geçerek özel bir hazırlık turnuvasına katılacak. "12 Dev Adam", 27-29 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda sırasıyla Litvanya, Yunanistan ve Hollanda ile maçlar yapacak.