12 Dev Adam iddialı

12 Dev Adam iddialı
2014 FIBA Dünya Kupası'nda ilk 16'lara kalan A Milli Basketbol Takımı, Barcelona'ya geldi.

Bilbao'dan uçakla Barcelona'ya inen milliler ilk antrenmanı akşam saatlerinde yaptı. 7 Eylül pazar günü Avustralya ile karşılaşacak olan milli takımda oyuncuların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. 

Oyunculardan Sinan Güler, antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlk 16'ya kaldıktan sonra rakip seçmenin pek bir anlamı yok. Herkes aynı durumda. Ama tabii ki avantajlı bir fikstüre düşmemiz önemli oldu" dedi. Grup maçlarında çok yorulduklarını ancak 2 gün boyunca dinlenip, Avustralya maçına en iyi şekilde çıkacaklarını kaydeden Sinan, "Nereye ulaşmak istediğimizi, ne yapmak istediğimizi biliyoruz. Üzerimizde hiçbir stres yok" ifadesini kullandı. 

İlk iki maçta istediği gibi oynayamadığını ancak daha sonra toparlandığını söyleyen Ömer Aşık da Avustralya maçıyla ilgili, "Şu anda tek hedefimiz Avıustralya maçını kazanıp, turnuvaya devam etmek. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" değerlendirmesinde bulundu. Aşık, başantrenör Ergin Ataman ile yaklaşık 1,5 aylık bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve henüz her istenileni tam yapacak kapasitede olmadıklarını dile getirerek "Ama elimizden geldiği kadar yeni sistemi uygulamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yarını tek antrenman yapacak milliler, çeyrek final biletini almak için 7 Eylül'de Avustralya ile karşılaşacak.