"10+10 yıl..."

"10+10 yıl..."
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, teknik direktör Şenol Güneş'in sözleşmesini uzatmak istediklerini belirterek, "Sezon başında teknik direktörümüz Şenol Güneş ile görüşürken anlaşmamız için espri olarak '1+10' yıllık demiştim. Şimdi '10+10 yıllık' diyorum" dedi.

Merinos Stadı'nda düzenlenen bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bölükbaşı, bu hafta 4 gün içinde ligde Mersin İdmanyurdu, kupada ise Gençlerbirliği takımlarıyla üst üste sahalarında karşılaşacaklarını söyledi.

Hem ligde hem de kupada hedeflerini devam ettirmek için iki karşılaşmayı da kazanmak istediklerini anlatan Bölükbaşı, "Hedefimiz hem ligde hem de kupada yolumuza devam etmek. Bunu sezon başından beri söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz, hocamıza ve oyuncularımıza güveniyoruz" diye konuştu.

Şenol Güneş ile yola devam isteği

Bir gazetecinin "Hafta içinde yaptığınız açıklamalarda teknik direktör Şenol Güneş'in sözleşmesini 10 yıl uzatmak istediğinizi söylemiştiniz. Bu konuda deneyimli teknik adamla görüştünüz mü?" sorusuna Bölükbaşı, şu yanıtı verdi:

"Biz 9 ay önce yönetim kuruluna göreve gelince daha hiçbir hoca ile görüşmeden Şenol Güneş ile görüştük. Sezon başında teknik direktörümüz Şenol Güneş ile görüşürken anlaşmamız için espri olarak '1+10' yıllık demiştim. Şimdi '10+10 yıllık' diyorum. Neden? Çünkü geçen dönem Bursaspor takım olarak, camia olarak bölünmüştü. Pek istikrar yoktu. Güneş'i Bursa camiası da taraftarlar da sevdi. Başarısı, efendiliği, kişiliği tartışılmayacak bir hocamız. Türkiye ve dünyada söz sahibi bir insan. Ekibi de iyi. Güzel bir ekip şeklinde gidiyoruz. Birbirimizi seviyoruz. Şu an erken ama o istediği sürece 10 değil daha fazla da kalabilir. Önemli olan onun istemesi."

Josue ve Fernandao'nun durumu


Bölükbaşı, takımda kiralık olarak forma giyen Josue ve Fernandao'nun sezon sonundaki durumlarıyla ilgili yöneltilen bir soruyu ise şöyle cevapladı:

"Sezonun bitmesine uzun bir süre var. Fernandao'nun ailesi geldi. Şu an hepsi mutlu. Her iki oyuncunun transferiyle ilgili çalışmalar başlattık. Fernandao ve Josue takımda kalmak istiyor. Şimdi kulüpleriyle görüşüp anlaşmak istiyoruz. Onlarla oturup konuşucağız. Eğer ilgiliyi görebilirsek, kulüpleriyle rakamlarda anlaşırsak transferleri sonuçlandırmak istiyoruz. Biz ara transfer döneminde transfer yapmadık, futbolcu da satmadık. Bir çok futbolcumuza transfer teklifleri vardı. Takımı bozmadık. Hedeflerimiz var. Önümüzdeki sene inşallah Türkiye'nin en iyi statlarından birisi olan stadımız tamamlanacak ve maçlarımızı orada oynayacağız. Biz büyük bir camiayız. Artık şampiyonluklar görmemiz gerektiğine inanıyorum. O şampiyonlukları da yıldız oyuncularınızı satmazsanız elde edebilirsiniz. Altyapımız çok güçlü. Oradan da gelecek oyucularımız var. Önümüzdeki dönem yabancı sınırlaması da kaldırılıyor. Şu an bir çalışmalara başladık. Gelecek sezona en iyi takımı hazırlamak istiyoruz. Zaten iyi bir takımımız var. Yapacağımız takviyelerle ses getireceğiz."

Recep Bölükbaşı, Bursaspor Kulübü olarak yeni sezonda uygulanacak 14 yabancı hakkını kullanmayı düşünmediklerini, bunun yerine altyapıya biraz daha eğilerek onlarla başarıyı yakalamak istediklerini vurguladı.

"Ozan Tufan için yurtdışından bir teklif gelmedi"
Bir gazetecinin "Geçen hafta genç oyuncu Ozan Tufan'ın ismi yurtdışından bir çok takımla anıldı. Bu oyuncuyla ilgili yurtdışından resmi bir teklif geldi mi?" sorusuna Bölükbaşı, "Ozan Tufan için yurtdışından bir teklif gelmedi. Menajerler zaman zaman 'teklif getirelim mi?' diyorlar. 'Getirin' diyorum. Bursaspor camiasını, bizleri gerçekten heyecanlandıracak bir rakam olursa, o futbolcunun da Avrupa'da daha iyi gelişmesi, daha iyi yere gelmesini düşünerekten, karşılıklı görüşerek verebiliriz. Bizim bundan sonra Bursaspor olarak aynı Porto gibi altyapıya önem veren ve satan takımlar gibi olmamız lazım" yanıtını verdi.

Bölükbaşı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadın Ziraat Türkiye Kupası finaline kadar yetiştirileceğini düşündüğünü ifade etti.

Stadın devrinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil-beyazlı kulübe yapıldığını anımsatan Bölükbaşı, şunları söyledi:

"Stadın isim hakkı ve localarının pazarlamasıyla ilgili görüştüğümüz uluslararası firmalar var. Konuyla ilgili 1-2 yönetici arkadaşımızı da yurtdışına gönderdik. Şimdi gelecek teklifleri bekliyoruz. Bunlar bizim, yöneticilerimizin yapacağı işler değil. Kapasitesi yüksek bir stat olacağı için profesyonel bir ekibin işletmesini yapmasının gerektiğine inanıyoruz. O konuda çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Burada isim hakkı, localar, dükkanlar, otoparklar var."
-reklam01-